Visszakövetelték a nézők Vácott az Euronews adását

A tévénézők kérésére visszakerült Vácott a helyi kábeltévé által sugárzott csatornák közé az Euronews magyar adása. Ez a helyi hír azért érdekes, mert a kábelszolgáltatók a programkínálatuk kialakítása során közvélemény-kutatásokkal figyelnek a nézői igényekre és azok változására, de a lakosság részéről viszonylag ritkán helyezik őket nyomás alá.
A Hír TV 2002-es indulása után volt érzékelhető az, hogy jobboldali gondolkodású emberek és később szervezett formában a Fidesz által alapított polgári körök fordultak a helyi kábelszolgáltató cégekhez, hogy szeretnék a Hír TV-t nézni.

Az Európai Bizottság által támogatott európai hírtelevízió, az Euronews 2013-ban indította el magyar nyelvű adását, s állította fel budapesti irodáját. A műsor egész Európában fogható az Eutelsat Hot Bird 13A műholdon, és bekerült a magyar szolgáltatók kínálatába is. Az Euronews a MinDig TV-n az ingyenesen fogható csatornák közé került, a többi nagy kábelszolgáltatónál pedig a fizetős csomag része lett, így 1 millió 200 ezer háztartásban érhető el. A csatorna adását Magyarországon havonta közel másfél millió ember nézi.

Vácott az történt, hogy a helyi kábelszolgáltató cég január 1-től I-TV-tag lett, így a Digi TV csatornakiosztását adják. Ezzel a lépéssel kikerült a csatornakiosztásból az Euronews. A kábelszolgáltatónál azonban sok előfizető reklamált, hogy ők továbbra is szeretnék nézni a csatornát, így az a lakosság kérésére március 1-től visszakerül a kínálatba.

Decembertől egyébként egy Budapesten forgatott videóval hirdeti magát az Euronews az egész világon. A spot az elmúlt év legfontosabb eseményeit idézi fel, benne a menekültválságot, a budapesti utcai tüntetéseket, Vladimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár budapesti tárgyalását Orbán Viktor miniszterelnökkel. A klipet Budapest utcáin, az Euronews irodájában és a Liszt Ferenc repülőtéren forgatta a stáb, Hajagos Andrea budapesti tudósító és Vizi Attila operatőr-rendező.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.