Vége az Együtt-PM-nek

Különválik az Együtt és a PM, a szövetség a jelenlegi formájában megszűnt - mondta az Indexnek Karácsony Gergely, a PM társelnöke, miután a PM taggyűlése vasárnap úgy döntött, hogy a párt a továbbiakban önállóan politizál.
Az Index vasárnap esti cikkében az áll, hogy Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése vasárnap úgy határozott, hogy a párt önállóan folytatja, ez pedig azt jelenti, hogy megszűnik az Együtt és a PM között az eddigi együttműködés, amelyet a választások előtt kötött a két párt.

A PM a Facebook-oldalán is közzétett politikai nyilatkozatban azt írja, hogy a PM a továbbiakban önállóan politizál, de "mind az Együttre, mind az összes hiteles és demokratikus pártra továbbra is partnerként tekintünk". Ez a PM-esek szerint azt jelenti, hogy folyamatos lesz közöttük a párbeszéd, és konkrét ügyekben készen állnak az együttműködésre.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke az Indexnek megerősítette, hogy ezzel a döntéssel az eddigi formájában lényegében megszűnt az Együtt-PM szövetség. A döntésről a PM tájékoztatta az Együtt vezetését.

Szigetvári Viktor, az Együtt vezetője az Indexnek úgy reagált, hogy szerinte a korábbi egyeztetésekkel ellentétes a döntés. Szigetvári szerint az Együtt egy laza, de intézményesített partnerséget szeretne fenntartani, ehhez képest meglepő volt Karácsony Gergely nyilatkozata, hogy megszűnt a szövetség. Hozzátette, hogy az Együtt személyesen szeretné tisztázni a PM döntését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.