Védett területeket is dobra ver a kormány

Hazudott a Földművelődésügyi Minisztérium az LMP szerint. A termőföld privatizációra kijelölt földek között a tárca nyilatkozatával ellentétben védett területek is vannak.
A Földművelésügyi Minisztérium megtévesztette a közvéleményt és hazudott, amikor azt állította, hogy nincs védett terület a termőföld-privatizációval érintett földek között - állítja az LMP. A párt ugyanis a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) honlapjára eddig kirakott helyrajzi számok között is talált több európai uniós védettséggel, hazai jogrendben is szereplő, földhivatal által nyilvántartott ún. Natura 2000-es védelemmel jelölt területet.

Az LMP arra is emlékeztet, hogy a kormány több tagja és a témáért felelős Bitay Márton Örs államtitkár több alkalommal is megígérte mind a sajtóban, mind a szakbizottság ülésén, hogy védett területek nem kerülnek értékesítésre. Ennek ellenére az elsőként értékesítésére kifüggesztett területek is tartalmaznak védett területet több esetben is, több megyében. Bitay Márton Örsről nemrég jogerősen mondta ki a bíróság hogy hazudott, és most sokadszorra fordul elő, hogy, politikai érdekei miatt valótlanságot állít - teszi hozzá az LMP. A párt szerint nem véletlen, hogy ő lett a felelős az állami tulajdonú földek értékesítésért, aki a trafikpályázatok egyik bírálójaként már helyt állt a Fidesz-érdekek védelmében.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.