Városliget: ne Orbán álmairól szóljon!

Az LMP szerint valós társadalmi vita nélkül történik a Városliget fejlesztése, és ez elfogadhatatlan - közölte Csárdi Antal, a párt fővárosi szóvivője hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.
A Civilzugló Egyesület a Fővárosi Közgyűlés testületi ülésén
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság
Hozzátette, az nem társadalmi vita, hogy az emberek egy e-mail címre elküldhetik a véleményüket, mert önmagában ez nem tudja becsatornázni a különböző véleményeket.

Közölte, szerintük a Városliget fejlesztése nincs összhangban a főváros hosszú távú fejlesztési stratégiájával.

Csárdi Antal kijelentette: azt tartanák szerencsésnek, ha elölről kezdődne a tervezési folyamat. Úgy fogalmazott, az lenne a fontos, hogy a tervezés az emberekről szóljon, és ne Orbán Viktor miniszterelnök álmairól.

Moldován László, az LMP erzsébetvárosi önkormányzati képviselője szerint a fejlesztéssel a Városliget közpark funkciója csorbul. Az ott élő embereknek létkérdés, hogy csorbítatlanul megmaradjon ez a funkció - hangoztatta.
Közölte, a Városligetet szerintük is mindenképpen rehabilitálni kell, de azt nem értik, hogy miért kell ezt múzeumok betelepítésével összekötni.

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan a nap folyamán tárgyalja a városligeti építési szabályzatot, annak egyik alapját képezte a Liget Budapest fejlesztés, amely a képzőművészet, az építészet, a néprajz, a zene és a fotográfia múzeumainak elhelyezését tervezi a Városligetben, már ma is ott működő múzeumok és egyéb közintézmények mellé, a közpark teljes rehabilitációjával együtt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.