Van olyan tankönyv, amit mobilon is lehet olvasni

Új generációs kísérleti tankönyvek elkészültéről számolt be az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezetője: ezek a könyvek tableten és mobiltelefonon is olvashatók.
Minden évfolyamra elkészültek az új kísérleti tankönyvek, valamint az első, ötödik és kilencedik évfolyam számára megjelentek az új generációs tankönyvek – mondta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Kaposi József közölte, az új generációs tankönyvek okoskönyv változata is elérhető, ami a digitális kompetencia fejlesztését szolgálja.

A tankönyveket a nemzetközi szakirodalom alapján állították össze – hangsúlyozta – , s azokat nemcsak az oktatásfejlesztési hivatal akkreditálja, hanem a Nemzeti Tankönyvtanács szakértői is véleményezik, és folyamatosan „naplózzák" a pedagógusok véleményét is a véglegesítés előtt. Hozzátette: a könyvek azért kapták az „új generációs tankönyv" elnevezést, mert átmenetet jelentenek a papíralapú és a digitális tankönyvek között: a könyvek tableten és mobiltelefonon is olvashatók.

A főigazgató elmondta, hogy az intézet és az oktatási kormányzat egyik komoly kihívása a tanárok megnyerése, ezért is hirdették meg a természettudományi oktatás terén a Fejlesszük együtt! című programot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.