Van államtitkár!

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szerdán délelőtt átvette kinevezését Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.

A politikus meglehetősen bonyolult procedúrával és 18 nap alatt jutott el az Arany János utcai épület ágazati vezetői szobájáig. Mint az emlékezetes, a Magyar Idők című lap október 3-án közölte: megvan az új egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán pedig másnap több lapnak, közte a Népszabadságnak is megerősítette: valóban övé a feladat.

A hír kormányzati megerősítésére újabb tíz napot kellett várni. Balog Zoltán miniszter október 13-án „doorstep” sajtótájékoztatóján előbb nyilvánosan is elköszönt Zombor Gábortól, majd bemutatta az augusztusban leköszönt államtitkár utódját.

Az új egészségügyi államtitkár megnevezéséről az első hivatalos dokumentum egy hét múlva, a késő délután megjelenő Magyar Közlönyben volt, amelyből kiderült, hogy Áder János köztársasági elnök visszamenőleg október 15-i hatállyal kinevezte dr. Ónodi-Szűcs Zoltán Gusztávot az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárává. 

Az új, egészségügyért felelős államtitkár lapunknak adott interjúja itt olvasható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.