Választ követelnek L. Simon Lászlótól

Tisztázza magát L. Simon László, hogy valóban haveri alapon adott-e kollégái cégeinek tízmilliós állami megbízást – szólította fel cikkünk nyomán a fideszes politikust az Együtt-PM.

Amint arról beszámoltunk, L. Simon László korábbi és jelenlegi közvetlen munkatársaihoz köthető cégeket hívott meg tavaly nyáron egy Velencei-tavi kerékpáros turisztikai fejlesztésre vonatkozó, 9,4 millió forintos pályázatra. A politikus, aki jelenleg a Miniszterelnökség államtitkára, mint a térség országgyűlési képviselője irányította az érintett fejlesztési tanácsot.

Lapunk megkeresésére L. Simon elismerte a finoman szólva is belterjes megbízást, azzal indokolva: a pályázók kiválasztásával kapcsolatos döntését: „A pályázatot a lehető leggyorsabban szerettük volna lebonyolítani, így olyan cégeket akartunk meghívni, akikről nem kell hosszasan referenciákat begyűjteni. Ez pedig valóban csak az ismerősi körünkből volt lehetséges.”

Az Együtt-PM ezért arra szólítja fel a politikust: magyarázza meg az általa elmondottakat. Egyúttal várják, hogy a Fidesz tájékoztassa a közvéleményt arról, mennyire általánosak az efféle haveri meghívások az Orbán-rendszerben. Úgy látják: az L. Simon László által elmondottak az eddigi legkonkrétabb beismerése a Fidesz tevékenységének: "állami szintre emelték a korrupciót, és a haverjaik között osztják szét a pénzeket".

A DK törvényt módosítana

A Demokratikus Koalíció a meghívásos tenderek eltörlésének szükségességét a "haveri panamák" megszüntetésével indokolja. Rövid időn belül parlament elé kerülő javaslatuk elfogadása esetén csak a valódi versenyen alapuló közbeszerzéseket lehetne lefolytatni. A DK reményei szerint a kormánypártok is támogatják majd a közbeszerzések tekintélyét visszaállító kezdeményezésüket.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.