Válasz Szegedi Csanádnak: „Sosem leszek eszküszegő és áruló”

Amint arról beszámoltunk, Szegedi Csanád egykori jobbikos képviselő levelet írt Jakab Péter miskolci polgármesterjelöltnek, amelyben „díszzsidónak” nevezi és Auschwitzba invitálja őt. A Jobbik jelöltje erre írt válaszlevelet, amelyet a Heti Válasz közölt.

Jakab levelét így kezdi: „Ami sosem voltam, és sosem leszek: díszzsidó, jelentsen ez bármit is. Magyar vagyok, mert így neveltek, mert magyarul beszélek és magyarul gondolkodom.”

Jakab Péter szerint Köves Slomó hozzá írt levele hemzseg a tévedésektől, ezért soha nem lenne a tanítványa. A Jobbiknak és Miskolcnak egy polgármesterre van szüksége, aki élhetőbbé teszi a városukat, ezért nem velük és saját magával szeretne harcot vívni, hanem a városért, a biztonságért.

Jakab Szegedi Csanádról a következőket írja: „Szegedi Csanád beállt azok közé, akik a mindennapjaikat és a magyarsághoz való viszonyukat holokausztcentrikus vádközösségként élik meg magyarcentrikus sorsközösség helyett.”

Ezek után hozzáteszi, szerinte mindenki antiszemita, aki erről nem hajlandó velük vitát nyitni. Majd így folytatja: „Auschwitzban akarják mutogatni, mi is az a holokauszt, miközben épp az ő katonáik hajtják végre a következőt Gázában.”

Jakab Péter levele végén azt írja, hogy sosem lesz esküszegő és áruló. Nem akar hátat fordítani azoknak, akik hisznek benne:

„Az én életprogramom az ő sorsuk jobbá tétele, Szegedi Csanádé a jóvátétel. Különbözőek vagyunk. Vagyok, aki voltam, leszek, aki vagyok.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.