Valaki hazudik, de L. Simon szerint a posta lehet az oka

„Nem mondtam, hogy valaki hazudik. Egyáltalán nem mondtam. Nézze, olyan is lehet, hogy egy levél elveszik a postán. Tehát minden lehetséges" – adott magyarázatot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arra, miért nem tudott a kormány Vida Ildikó NAV-elnök kitiltásáról az Egyesült Államokból.
L. Simon László a botrány egyik nagy ellentmondásával kapcsolatban nyilatkozott így. Az Orbán-kormány prominens képviselői – maga a miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály, a nemzetgazdasági tárca első embere és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is – azt hangoztatják, nem tudják, ki az a hat ember, akit korrupció gyanúja miatt persona non gratának nyilvánítottak az Egyesült Államokban. Ehhez képest Vida egy Magyar Nemzetnek adott interjúban azt állította, a kitiltásáról szóló amerikai nagykövetségi levélről tájékoztatta a kormányt is. „Egy illetékesnek jeleztem. (...) Mindegy a név, a lényeg, hogy a kormány tudott az ügyről" – mondta a Magyar Nemzetnek a NAV elnöke.

L Simont pénteken kérdezték az ügyről, a miniszterelnökségi államtitkár pedig a Hír24 riporterének, Benyó Ritának a kérdésére állt elő a fenti válasszal. Előtte azt fejtegette, hogy ha Vida feljegyzést írt a kitiltásáról, annak valahol megvan a nyoma az iktatásban, majd amikor nekiszegezték, hogy valaki akkor megint csak hazudik, így felelt: „Nem mondtam, hogy valaki hazudik. Egyáltalán nem mondtam. Nézze, olyan is lehet, hogy egy levél elveszik a postán. Tehát minden lehetséges" – mondta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.