galéria megtekintése

Vajnáé a TV2

8 komment

NOL

Hivatalosan is bejelentették csütörtökön, hogy Andy Vajna tulajdonába kerül a TV2 kereskedelmi tévé.

A csatorna közleménye szerint hamarosan új tulajdonos veheti át a TV2 Csoportot. A Magyar Broadcasting Co. Kft. mint vevő-befektető és a TV2 Media Group Holdings Kft. aláírta az erről szóló adásvételi szerződést. A tranzakció lezárására a hatósági engedélyek és szerződés-átruházások megszerzésekor kerülhet sor.

A négy csatornát működtető TV2 Csoport teljes tulajdonrészére az Andrew G. Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. tett ajánlatot, az erről szóló adásvételi megállapodást október 15-én írták alá. A tulajdonjog átruházásáig a jelenlegi tulajdonosok és ügyvezetők, Yvonne Dederick és Simon Zsolt változatlan hatáskörben, az eddig megszokottak szerint irányítják tovább a vállalatot, ami a tranzakció megvalósulása és esetleges meghiúsulása esetén egyaránt biztosítja a cég normál működését. A tranzakció lezárásának várható időpontja nem ismert.

Andy Vajna
Andy Vajna

 

„Az elmúlt két évben az új menedzsment struktúrával, valamint körültekintő pénzügyi irányítással, az eredeti várakozásokhoz képest jóval hamarabb, mindössze egy év alatt növekedési pályára állítottuk a TV2-t. A médiavállalat megvásárlása jó befektetésnek bizonyult, biztos alapokon álló, jól működő céget adhatunk át az új tulajdonosnak" – nyilatkozta a tulajdonosváltás kapcsán Yvonne Dederick és Simon Zsolt, a TV2 Csoport tulajdonos-ügyvezető igazgatói.

A jelenlegi tulajdonosok 2013 decemberében vásárolták meg a médiavállalatot a ProSiebenSat.1-tól. A TV2 Csoport 2014-ben közel másfél milliárd forinttal, 17,6 milliárdra növelte árbevételét. A társaság nemcsak a helyi gyártásra szánt összeget növelte, hanem 3,511 milliárdos cash-flow tartalékot halmozott fel, valamint 2008 óta először zárta az évet pozitív, 958 milliós EBITDA eredménnyel.

A csatorna közleménye szerint a tranzakció célja, hogy támogassa a TV2 Csoport lényeges beruházást igénylő növekedési és terjeszkedési terveit. Az új tulajdonosi kör továbbra is biztos pénzügyi alapokat nyújt a TV2 Csoport számára, valamint a hosszú távú céljai eléréséhez szükséges forrásokat is hatékonyan tudja biztosítani. A felek a tranzakció részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.