Vajna szerint Habony szava egyáltalán nem számít a TV2-nél

Az üzletember a Figyelőnek adott interjút, melyben többek között kitért vállalkozásaira és a kaszinóügyekre is.    

A Karib-tengeren már nincs, de itthon, Luxemburgban és az Egyesült Államokban vannak még vállalatai. Mivel ő az egyetlen tulajdonos, minden cége átlátható. Offshore cége viszont nincsen  olvasható az interjúban.

A 2011 óta a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a TV2 gazdálkodásáról is beszélt: a csatornának tavaly több mint ötmilliárdos vesztesége volt, és csak három-öt év múlva lehet nyereséges – a jelentős bevételt generáló programdíj ellenére is.

Vajna az interjúban tagadta, hogy a kormány kérésére médiabirodalom épülne fővárosi kaszinómonopóliumi profitjából.

Ha már kaszinó: Vajna kijelentette, hogy elég adót fizet: a Las Vegas Casino például több mint negyvennégy milliárd forintos koncessziós díjat és játékadót rótt le 2000 és 2015 között. Ez az oka annak, hogy nem segíti ki az államot, hogyha annak kártérítést kell fizetnie a betiltásuk előtt nyerőgépeket üzemeltető vállalkozóknak.

Az üzletember Habony Árpád mellett Rogán Antalt is a barátjának nevezte, azt viszont tagadta, hogy Habonynak bármilyen befolyása lenne a TV2-nél. A neki adott kölcsönről – amely a NAV kiszivárgott adatai alapján százötvenezer dollár, vagyis negyvenkétmillió forint – nem nyilatkozott.

A hetvenegy éves üzletember vállalkozásai mellett könnyedebb témákat is érintett a cikkben. Vajna elmondta, előfordul, hogy naponta tizenhét órát is dolgozik, és mostanában egy tokaji pincészet megvásárlásán gondolkodik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.