Vagyonosodási vizsgálatot kérnek Botka ellen

Vagyonosodási nyilatkozatot kezdeményez Botka László MSZP-s polgármester ellen a Fidesz szegedi szervezete. Botka ugyanis 2015-ben két fővárosi lakást kapott a szüleitől, amelyek együttes értéke a 150 millió forintot is elérheti. 2014-ben Lázár János indokolta családi összefogással nagy összegű budapesti lakásvásárlását.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a Fidesz szegedi szervezete Botka László ellen. A város MSZP-s polgármestere az elmúlt évben két értékes fővárosi lakást kapott szüleitől. Az egyik egy V. kerületi 100 négyzetméteres, a másik egy XIII. kerületi 48 négyzetméteres ingatlan, összértékük igen magas, akár 150 millió is lehet – legalábbis a hírről beszámoló TV2 Tények szakértője szerint.

Botka László anyja 2002 és 2010 között MSZP-s országgyűlési képviselő volt, 2002 és 2006 között Szolnok polgármestere is. Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke szerint nincs reális magyarázat Botka vagyonszerzésére, a Fidesz-tagság pedig kíváncsi a forrásokra, ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek.

A TV2 stábja megkereste az V. kerületi címet. Kiderült, hogy ott Botka szülei laknak, akik azonban nem kívántak nyilatkozni. Maga Botka László sem nyilatkozott az ügyről. A TV2 kritikusabb lett az ellenzéki politikusokkal, mióta Andy Vajna a tulajdonosa.

Botka László 2002 óta Szeged polgármestere. Korábban nem voltak anyagi természetű botrányai. Nemrég azonban a szülői segítséggel magyarázott lakásvásárlások mellett azt is a szemére vetették, hogy a bajnokságban gyengén szereplő szegedi női vízilabdacsapat azért kap 10 milliós támogatást a várostól, mert ott játszik a polgármester lánya.

Korábban, 2014-ben Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter is családi összefogással magyarázta, honnan jutott pénz a fia nevére vásárolt 70 milliós budapesti luxuslakásra. Azt az ügyet az RTL Klub firtatta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.