Vágó kontra TV2: politikai okok

A TV2 azért perli a műsorvezetőt, mert szerintük Vágó István megsértette a jó hírnevüket, amikor a tévé jobboldali befolyásoltságáról beszélt.

Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon a per, amelyben a TV2 hárommillió forintot követel Vágó Istvántól. A csatorna 2010. november 17-én váratlanul elküldte a műsorvezetőt, és mást bízott meg a 40 milliós játszma című műsor vezetésével. Vágó aznap délelőtt még részt vett a vetélkedő próbáján, és egy újságírótól tudta meg, hogy már kiadták a közleményt arról, hogy nem ő lesz a műsorvezető.

A tévé azért pereli volt alkalmazottját, mert szerinte egyes kijelentéseivel rontotta a csatorna hitelességét, megfogalmazásuk szerint „csorbát ejtett a TV2 jó hírnevén”.

Vágó tavaly a Demokratikus Charta pécsi szervezetének vendégeként elemezte a média, köztük a TV2 politikai irányultságát, így azt is megemlítette, hogy amint volt munkahelyéről kitette a lábát, ott a jobboldali érdekeltségű, kormánypárti Helyi Téma hirdetni kezdett, ami által a TV2 hatalmas bevételre tehetett szert.

Vágó szerint a TV2 jobboldali befolyásoltsága azzal is bizonyítható, hogy szerződése felmondását követően a TV2 híműsorai mellé a HírTV-ből érkezett egy „tanácsadó”. A „Tények” az azóta elkészült elemzések szerint sem tekinthető pártatlannak. A felperes szerint ezzel a kijelentéssel a csatorna kiegyensúlyozottságát vonja kétségbe.

A tárgyaláson Vágó Istvánt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet képviselője védte. Az ügyvéd szerint Vágó nem tett mást, csak tényeken alapuló értékítéletet fogalmazott meg, ami alkotmányos védelmet élvez.

A két fél álláspontjának ismertetése után a bíró a tárgyalást elnapolta, az ügy áprilisban folytatódik.

A tárgyalóteremből kilépve Vágó elmondta tudósítónknak, hogy a bent elhangzottak még inkább megerősítették véleményében. A csatorna jogi képviselőjének előadásából megdöbbentő tényt tudott meg: a TV2 és a Helyi Téma között elbocsátása előtt két nappal jött létre a szerződés. Az, hogy eltávolítása a csatornától miért volt aktuális, ezek után már nem is lehet kérdés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.