Hamarosan vádat emelhetnek Fenyő-ügyben

A héten megérkezett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vádemelési javaslata a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indított büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészségre. Egyelőre nem kívánják részletezni, hogy a javaslatban kik és milyen minőségben szerepelnek.

Hamarosan vádat emelhet az ügyészség a Fenyő-gyilkosság elkövetőivel szemben, miután a rendőrség erre tett javaslata kedden megérkezett a hatósághoz. Az mno.hu értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda továbbra is keresi a merénylet lehetséges megrendelőit.

Megérkezett kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vádemelési javaslata a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indított büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészségre. A vádhatóság szóvivője, Bagoly Bettina a lapot arról tájékoztatta, hogy az eljárási törvény szerint a harmincnapos ügyfeldolgozási határidőt az ügyészség vezetője további 30 nappal meghosszabbíthatja, nagy terjedelmű ügyben pedig a felettes ügyész kivételesen legfeljebb kilencvennapos határidőt is engedélyezhet.

Az ügyészség egyelőre nem kívánja részletezni, hogy a vádemelési javaslatban kik és milyen minőségben szerepelnek, és hogy az akták tartalmaznak-e adatokat a megrendelői körről is.

Mint arról a nol.hu is beszámolt, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) decemberben azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nyomozó Főosztálya befejezte az F. János sérelmére 1998. február 11-én Budapesten, előre kitervelten elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. Az ügyben az iratismertetést a Nemzeti Nyomozó Iroda megkezdi - tették hozzá.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán a piros lámpánál álló autójában, annak ablakán keresztül fejbe lőtték. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt.

Tavaly februárban Szlovákiában európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe Jozef R.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg Fenyő Jánost, továbbá a neve korábban felmerült több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

A Magyar Nemzet augusztus 3-i számában azt írta, hogy a támadásban a nyomozók szerint szerepe lehetett a Magyarországon előzetesben lévő Ladislav T.-nek és Jozef H.-nak is. A napilap hozzátette, hogy a három, szlovák állampolgárságú férfi közül Jozef R.-t és Jozef H.-t az Aranykéz utcai pokolgépes támadással is összefüggésbe hozta a rendőrség, amely szerint a merénylet felbujtója a nemrég őrizetbe vett P. Tamás volt.

A lap akkor arról is írt, hogy a Fenyő-gyilkosság ügyében egyelőre nem világos, mit írnak Jozef H. számlájára, a férfira ugyanis nem illik az a személyleírás, amelyet a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésének tanúi adtak a bérgyilkosról. A tanúk egyöntetűen egy magas, kisportolt, feltűnően széles vállú, kerek arcú férfit láttak, aki leadta a végzetes lövéseket, Jozef Rohác azonban alacsony, vékony testalkatú. A Nemzeti Nyomozó Iroda december közepén jelentette be, hogy lezárta az ügy vizsgálatát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.