galéria megtekintése

Üvöltve, bilincsben vitték el a halálra éheztetett gyöngyösi kislány szüleit

18 komment


Doros Judit

Szemtanúk szerint csütörtökön reggel bilincsbe verve vezették el a rendőrök azt a gyöngyösi házaspárt, akik vélhetően halálra éheztették másfél éves kislányukat.

– Ma reggel civil ruhás emberek próbáltak egy órán keresztül bejutni a szabadlábon lévő szülőkhöz. Ezt követően fölmentek a lakáshoz tízen, és kemény ordításhoz hasonló, határozott hangnemben kinyittatták a lakás ajtaját. Utána a két civil ruhás az apával lejött a parkolóba az apa autójához, és alaposan, töviről hegyire átkutatták az autót, mintha valamit kerestek volna. Majd újra felmentek a lakásra, és nem sokkal ezután az anyát és az apát bilincsben kísérték ki a házból – mondta el lapunknak egy szemtanú. A rendőrség közlése szerint az anya, a 36 éves J. M. és az apa, az 52 éves  K. G. ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az éheztetés utcája Gyöngyösön
Az éheztetés utcája Gyöngyösön
A szerző felvétele

Az Index úgy tudja, J. M.-nek a másfél évesen halálra éheztetett kislány már a harmadik gyermeke volt. Az elsőt veszélyeztetés – a mostani esethez hasonló éheztetés – miatt elvették tőle, de komolyabb következménye nem lett az ügynek, mert várandós lett a most már 4 és fél éves a kislánnyal. Az ő alultápláltsága miatt szintén indult egy eljárás.

 

J. M.-et egyébként 2007-ben olvasóként megszólaltatta a Heves Megyei Hírlap. A nő akkor arról beszélt, a lánya a menzán ebédel, mert neki nincs ideje a főzésre, a menzás étellel viszont mindketten elégedettek.

Megtudtuk: a Heves Megyei Kormányhivatal a tragikus gyöngyösi gyermekhalállal kapcsolatban 2016. május 13-án vizsgálatot indított a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal mint I. fokú gyámhatóság tevékenységét illetően. A Heves Megyei Kormányhivatal népegészségügyi hatáskörrel rendelkező Hatvani Járási Hivatala az ügy egészségügyi vonatkozású szakkérdései tekintetében szintén vizsgálatot folytat.

„A vizsgálatok lezárását követően tájékoztatást adunk azok megállapításairól. Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény értelmében a gyermek egészségügyi állapotára vonatkozó információk szenzitív adatnak minősülnek, azokról tájékoztatást nem áll módunkban adni” – tájékoztatta lapunkat Burián Orsolya, a Heves Megyei Kormányhivatal kommunikációs munkatársa.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.