Útszéli stílusban szólt be Gyurcsányéknak Kocsis Máté

Az MSZP is megszavazta a kommunális adót, utólag mégis tiltakoztak ellene - hogy az önkormányzatot idézzük - Gyurcsány pártjának „pisisei.

"Így hazudtak ma Gyurcsányék, majd pofára estek: semmilyen új adó nem terheli a józsefvárosiakat" - így reagált a józsefvárosi önkormányzat a Demokratikus Koalíció szerdai állásfoglalására.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője Kocsis Máté polgármester azon bejelentésén háborodott fel, miszerint a jövő évtől a Józsefvárosban minden kiadott ingatlan, lakás vagy akár csak szoba után 28 140 forint éves kommunális adót kell fizetni. "Az újabb megszorítás jegyében minden 8. kerületi albérletben élő havi költségei legalább egy rezsicsökkentésnyit emelkedni fognak" - közölte Gréczy. Megjegyezte azt is: úgy tűnik, ha Kocsis nem vegzálhatja a gyermekeket kötelező drogteszttel, akkor újabb sarcokon és megszorításokon töri a fejét. A korrupt Orbán-kormány népsanyargató gyakorlata tehát nem állt meg a szociális kiadások megszüntetésével és a rengeteg különadóval, a fideszes polgármesterek jóvoltából újabb megszorításokra számíthatnak az emberek - közölte szerdán a DK, elítélve a "korrupt kormány folyamatos adóemeléseit, különadóit és megszorításait".

Emiatt pöccenhettek be Kocsis Mátéék, olyannyira, hogy pisisnek titulálták a DK-sokat (akik vizeletmintát vittek Kocsisnak az eszement drogteszt-ötlete elleni tiltakozásul). Az önkormányzat közleményét - emelkedett stílusa okán - szó szerint közöljük:

"Gyurcsány Ferenc és csapata ezen a héten sem bírta ki, hogy ne hazudozzon egy jót és ne megszorításokról beszéljen. Hétfőn délelőtt még Gyurcsány pártjának pisisei égették le magukat a Józsefvárosi Önkormányzatnál, ma pedig ismét a saját médiájuk hazugságainak áldozatai lettek. Az általuk kifogásolt rendeletet ugyanis a DK helyi képviselője is megszavazta! Ha őt megkérdezték volna, akkor most nem terhelnék újra hazugságokkal a közvéleményt. Egyebekben pedig tényszerűen nem igaz az a sajtóban megjelent állítás, hogy a józsefvárosiakat új adóval terhelnénk. Továbbra sem kell semmilyen helyi adót fizetniük a kerületi lakcímmel rendelkezőknek és az önkormányzati bérlakásban élőknek. Köszönjük a DK mai szerencsétlenkedő közreműködését."

Az önkormányzat honlapján ugyan közzétették a novemberi ülésen hozott határozatot, illetve az ülés jegyzőkönyvét is, amely szerint az MSZP-s Komássy Ákos valóban nem tiltakozott a kommunális adó bevezetése ellen, sőt még rá is tett egy lapáttal: "Támogathatónak tartja a kommunális adó bęvezetését, fontosnak tartja, hogy Józsefváros önkormányzata jelentősebb szerepet tudjon vállalni az itt élők társadalmi problémáinak megoldásában. Fontos, hogy a kommunikáció megfelelő legyen, mert előítéletek állnak fenn. Fontosnak tartja, hogy rengeteg albérletszerűség van a kerületben, a Kisfalu Kft.-nek sikerüljön rendet rakni a józsefvárosi bérlakásokban. Alaposabb, módszeresebb évenkénti rendszeres bérlakás ellenőrzést javasol" - olvasható a jegyzőkönyvben.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.