Utáljuk a vasárnapi zárva tartást

A vasárnapi zárva tartás bevezetése után fél évvel a magyar lakosság több mint kétharmada (68 százalék) inkább nem, vagy egyáltalán nem ért egyet a kötelező vasárnapi boltzárral - derül ki az Ipsos által végzett reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Az Ipsos a törvény március 15-ei életbe lépése előtt, és fél évvel később végzett közvélemény-kutatás a magyar lakosság körében. A mért adatokban nem sok változás figyelhető meg: a magyarok nagy többsége utálja a vasárnapi zárva tartást.

A felnőtt lakosság 68 százaléka inkább nem vagy egyáltalán nem ért egyet a boltzárral, ugyanakkor a korábban mért 41 százalék helyett már csak 33 százalék az egyáltalán nem egyet értők tábora.

A törvény bevezetése után fél évvel a lakosság 51 százaléka látja úgy, hogy a törvénymódosítás valamennyire megváltoztatja a hétvégi tevékenységeit.

Az Ipsos felméréséből az is kiderül, hogy a lakosság többsége a vasárnapi vásárlást inkább valamelyik más napon végzi (71%), míg körülbelül az egynegyedük a kisebb boltokat választja.

Ami még szembetűnő, hogy a felnőtt népesség mindössze 10%-a gondolja úgy, hogy az elmúlt hónapok során a kiskereskedelmeknek sikerült alkalmazkodnia az új feltételekhez, és több vásárlási lehetőség van.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.