Utálják a fideszesek a menzakaját, pedig a gyerekek miattuk eszik

A menzareform előírásai alapján főztek szocialista képviselők az országgyűlés tagjainak, akiket a Parlament folyosóján kínáltak a sótlan ételekkel. Volt, aki meg sem kóstolta, aki viszont igen, csak fintorgott. A szocialista honanyák ezzel az akciójukkal azt akarták elérni, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen hatása van azoknak a törvényeknek, amelyeket hoznak.
Grammra kimértek mindent, így készült a sótlan és köménymag-mentes tojásos köményleves és a szintén sótlan zöldborsófőzelék teljes kiőrlésű liszttel gyúrt fasírttal az országgyűlési képviselők számára.
Fotó: A szerző felvétele

Nagy volt a sürgés-forgás a Szent Korona körül, Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita tálcán kínálta az ebédet a honatyáknak, sokan mégis visszautasították azt. A fideszesek közül Vécsey László azzal tolta el magától az ételt, hogy az ő gyerekei is ezt eszik, Bányai Gábor csak a kamerák előtt nem akart enni, Csöbör Katalin és Hirt Ferenc viszont meg sem hallgatta képviselőtársait.

A szocialista képviselők emlékeztettek arra, hogy szeptember 1-jétől, a menzarendelet bevezetése óta nem múlik el úgy hét, hogy ne találkoztak volna a gyerekek valamelyik iskolában ehetetlen és gusztustalan ételekkel. Ezért főztek ők is a rendelt előírásainak megfelelően, bár a végeredmény sem gusztustalan, sem teljes mértékben ehetetlen nem lett. Azokat a képviselőket, akiknek ez ízlett, arra kérték, írják alá kezdeményezésüket, hogy a parlamenti menzán is a reform előírásai alapján főzzenek.

Ezt azonban csak egy képviselőtől volt módjuk kérni, a KDNP-s Firtl Mátyás nem kifogásolta a főzeléket, de amikor a levest megízlelte, egyértelmű fintor kíséretében csak annyit mondott, hogy „itt néminemű ízek vannak", majd elcsuklott a hangja.

Fotó: A szerző felvétele

A borsófőzelékre az LMP-s Sallai R. Benedek azt mondta, hogy „ennél csak rosszabbat kapott gyerekként a menzán", viszont a levest nagyon rossznak ítélte. Egy arra járó, egykori szocialista képviselő, Takács Imre is megkóstolta a levest. „Egészségére váljék a gyerekeknek, csak közel legyen a vécé!"- zárta a gondolatot.

A Parlament főlépcsőjén zajló ebédeltetésnek azzal szakadt vége, hogy kiderült, a házelnöki rendelkezés tiltja az épületnek azon a részén az étel- és italfogyasztást.

A képviselőknek nem kellett aggódniuk, nem maradtak éhesek, hiszen ezen a napon az Országgyűlés éttermében disznótoros volt a konyhafőnök ajánlata hagymás törtkrumplival, de köretként akár hasábburgonyát is fogyaszthattak mellé.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.