Újra nyomoznak az eltűnt Csontváry miatt

Antal Péter műgyűjtő panasszal élt a rendőrség azon határozata ellen, amely megszüntette a debreceni MODEM-ből eltűnt festmények ügyében indult nyomozást. Erre a rendőrség hatályon kívül helyezte a határozatot, s rendelkezett a nyomozás folytatásáról.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, hogy újraindult a nyomozás a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ raktárából tavaly eltűnt nagy értékű festmények miatt. Tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, az üggyel kapcsolatban további részleteket a rendőr-főkapitányság nem kívánt közölni.
 
Mint annak idején lapunk elsőként beszámolt róla: 2014 első felében vették észre, hogy a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ raktárából eltűnt Csontváry Kosztka Tivadar és Nemes Lampérth József egy-egy alkotása, amelyeknek értéke összesen több mint százmillió forint. A festmények Antal Péter debreceni műgyűjtő-ügyvéd tulajdonában vannak, aki a több mint hárommilliárd forint értékű, Antal–Lusztig néven ismert gyűjteményét 2006-ban adta letétbe a debreceni önkormányzatnak. 
 
Pár héttel ezeléőtt a Népszava Antal Péter tulajdonosra hivatkozva azt írta, hogy az egy éven át tartó nyomozás végén a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. A rendőrség határozatát idézve a lap kiemelte: „a nyomozás, valamint az intézmény vezetője által kijelölt bizottság által lefolytatott belső vizsgálat sem tárt fel a feljelentésben foglalt bűncselekményt megalapozó körülményeket”.
 
Az ügy legfrissebb fejleményeiről a rendőrségtől megtudtuk: az eljárást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. április 7-én szüntette meg, ám a megszüntető határozat ellen Antal Péter panasszal élt.
 
A panaszban foglaltak alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. április 28-án a megszüntető határozatot hatályon kívül helyezte, majd a nyomozás továbbfolytatásáról rendelkezett. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.