Ujhelyi: Orbánék pökhendisége miatt indult eljárás

Nem Magyarország, hanem a magyar kormány ellen indított újabb kötelezettségszegési eljárásokat az Európai Bizottság - vélekedett Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője keddi közleményében.

A politikus arra reagált, hogy kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a múlt héten az Európai Bizottság az e-útdíjrendszer kialakításának módja, valamint több irányelv nem megfelelő átültetése miatt, emellett pedig a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvényt is összeegyeztethetetlennek tartja a bizottság az uniós joggal.

Álláspontja szerint a kötelezettségszegési eljárás nem „brüsszeli támadás” Magyarország ellen, hanem az egyes jogalkotások uniós összeférhetetlensége mellett például azt is kifogásolták: a magyar kormány közbeszerzési eljárás - vagyis átlátható, tiszta pályáztatás - nélkül döntött a milliárdos e-útdíjrendszer kiépítéséről.

„Az Európai Unió intézményei, így az Európai Bizottság nem érzelmek, hanem szikár jogszabályi előírások alapján működnek. Azokat a szabályokat kérik számon, amelynek betartására kötelezettséget vállaltunk. Amelyeket az elmúlt években a magyar kormány, sokszor szakmai alkalmatlanságból, legtöbbször saját érdekei mentén pökhendin semmibe vesz” - hangsúlyozta a szocialisták EP-képviselője. Ujhelyi István arra szólította fel az Orbán-kormányt, hogy tartsa be a közös európai szabályokat is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.