Újbuda kiáll a Vidámpark XI. kerületi átköltöztetése mellett

Újbuda "nem fúrja" a Vidámparkot, ellenkezőleg: tárgyalásokat kezdeményez Tarlós Istvánnal az intézmény XI. kerületbe történő költöztetéséről.

Újbuda cáfolja azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a XI. kerületben évekkel ezelőtt elindult beruházás vidámpark létesítését szolgálta volna. A beruházó cég az önkormányzattal 2007-ben megkötött szerződése szerint szabadidőközpontot és közparkot akart kialakítani. Ennek a beruházásnak azonban nincs köze ahhoz, hogy a Fővárosi Vidámpark egyik lehetséges helyszíne Újbuda lenne. Mindezt az önkormányzat sajtófőnöke közölte lapunkkal.

Emlékeztetett arra, a beruházó 2007 novemberében kötötte meg a bérleti szerződést kerülettel, mely szerint a műemlékileg védett területen öt éven belül sportparkot és szabadidőközpontot, két éven belül pedig egy közparkot létesít, és azokat megnyitja a nyilvánosság előtt. Ez a határidő 2009 novemberében lejárt, ám a tervekből semmi sem valósult meg.

A cég 2010 szeptemberében jelezte, hogy a megváltozott gazdasági körülmények miatt a „közpark eltervezett végső kialakítása ellehetetlenült”. Idén februárban már egyértelműen kifejtette, hogy működésük finanszírozása nem biztosítható, így a szerződésben vállalt kötelezettségei teljesítésére sem képes. Mindezekre tekintettel a cég maga kezdeményezte a szerződés megszüntetését.

Az önkormányzat felülvizsgálja az ügyet, ha szerződésbontásra kerül a sor, az közös megegyezéssel fog megtörténni. Egyértelmű tehát, hogy a kontraktus felbontása már akkor körvonalazódott, amikor még szó sem volt a Vidámpark Újbudára való átköltöztetéséről.

Újbuda vezetése ugyanakkor szívesen biztosítana helyet a Vidámparknak, amennyiben olyan területet talál a XI. kerületben, mely méreteit, megközelíthetőségét, a kerületi polgárok érdekeit tekintve is megfelelő. Újbuda ezért ez ügyben egyeztetést kezdeményez Tarlós István főpolgármesternél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.