Újabb ügyészségi vizsgálat a Tettrekésszel szemben

Újabb ügyészségi vizsgálat indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működésével kapcsolatban - közölte a Legfőbb Ügyészség.

A vizsgálat a szakszervezet küldöttgyűlésének határozataira irányul, és azt kell tisztáznia, hogy megfelel-e az alapszabálynak a szakszervezet működése - mondta Pálvölgyi Ferenc, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezető ügyésze. A vizsgálat lefolytatása a Tettrekész székhelye szerint illetékes Tolna Megyei Főügyészség feladata.

Az ügyész hozzátette: a szakszervezet tagsága részéről folyamatosan érkeztek megkeresések, amelyekben kifogásolták, hogy a TMRSZ politikai párttal kötött együttműködési megállapodást. Egy másik megkeresést a szakszervezet vagyongazdálkodásával kapcsolatban nyújtottak be; a vizsgálat várhatóan február végén zárul le.

Pálvölgyi Ferenc utalt arra, hogy a Legfőbb Ügyészség álláspontja szerint a TMRSZ alapszabályával ellentétes, hogy a szervezet politikai párttal működjön együtt, ezért korábban óvást nyújtott be. A szakszervezet ezt visszautasította, a következő lépés bírósági eljárás lehet - mondta. "Jelenleg vizsgáljuk, mi lesz az ügyészségi reagálás arra, hogy nem osztották jogi álláspontunkat" - hangoztatta a Legfőbb Ügyészség főosztályvezetője.

A Legfőbb Ügyészség 2009. júniusban felhívta a TMRSZ figyelmét arra, hogy fel kell bontania a Jobbik Magyarországért Mozgalommal 2009. május 18-án kötött megállapodást. Bognárné Müller Katalin, Tolna megyei főügyészhelyettes elmondta: a most benyújtott 16 oldalas megkeresés a küldöttgyűlési határozatok vizsgálata mellett a szakszervezet kongresszusának összehívását kéri.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.