Újabb MAL-vezetőt gyanúsítottak meg

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki az iszapkatasztrófa miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteki közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság. Deák Józsefet, a MAL Zrt. műszaki igazgatóját közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsítják. A férfi szabadlábon védekezhet.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei csütörtökön hallgatták ki a cég műszaki igazgatóját. A rendőrség álláspontja szerint - a közleményben nem teljes nevével szereplő - Deák József elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez és az élet, testi épség, valamint a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztórendszerek kialakítását.

A férfit gondatlan közveszélyokozás valamint környezetkárosítás vétségével gyanúsítják. Deák József nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A műszaki igazgató szabadlábon védekezhet.

Az ORFK közleményében beszámol arról is, hogy - a bejelentett polgári jogi igényekre tekintettel - haladéktalanul bevezette a gyanúsítottak vagyonát érintő biztosítási intézkedéseket, és előterjesztést tett azok zár alá vételére. Az ügy másik gyanúsítottja Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. vezérigatója.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.