Újabb BKV-ügy: 43 milliós megbízás volt titkosszolgálatiak cégének

Bruttó 43 millió forintért íratott tanulmányokat a BKV az elmúlt években a Security Audit Kft.-vel, például a közlekedési társaság korrupciós helyzetének kezeléséről vagy a sikló területének vagyonvédelmi felülvizsgálatáról - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint a Security Audit alapítói között van a korábban Gyurcsány Ferenc rokonságával együtt biztonsági céget alapító Csatári József, a Horn-kormány idején a titkosszolgálatoknál tevékenykedő Somogyi Tamás és Guba László, valamint a Köztársasági Őrezred volt parancsnoka, Berkesi Ferenc is.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a céggel 2005 és 2008 között jellemzően minden hónapban új szerződést kötöttek, amelyek értéke soha nem haladta meg a 2 millió forintot, így a megbízások nem kerültek fel a BKV honlapjára az 5 millió forintot meghaladó szerződések listájára.

A lappal a BKV-nál annyit közöltek: 2009 júliusában újabb 4,8 millió forintos szerződést kötöttek a Security Audit Kft.-vel a telephelyeiken működő biztonsági rendszerek éves felülvizsgálatára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.