Hadjárat a Norvég Alap ellen: felfüggesztették a pénzosztók adószámát

Tovább folytatódik a civil szervezetek elleni kormányzati hadjárat.

A Népszabadság információi szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy-egy ma kikézbesített levélben az Ökotárs és a Demnet adószámát is felfüggesztette. Így a Norvég Civil Támogatási Alap pályázatait kezelő konzorcium tagjai közül már csak az Autonómia Alapítvány rendelkezik érvényes adószámmal.

A múlt héten elsőként a Kárpátok Alapítvány adószámát függesztették fel a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal indítványára. A „vád" az volt, hogy az alapítvány nem működött együtt a hivatallal (ami azért furcsa, mert a Kehi még azelőtt kérte a felfüggesztést, mielőtt az általa kezdeményezett adatkérés határideje lejárt volna, vagyis ki sem derülhetett, hogy a Kárpátok Alapítvány együttműködik-e).

A NAV fővárosi igazgatósága most egy jóval részletesebb indoklással támasztotta alá a felfüggesztést, mint korábban a heves megyei szervezet a Kárpátok Alapítvány esetében, ennek tartalma azonban nem ismert. Úgy tudjuk ugyanakkor, hogy az Ökotárs és a Demnet jogászai szerint a mostani levélben sincs szó olyan mulasztásról, amely a súlyos szankciót megalapozhatná.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.