Újabb munkatársak távozhatnak a Magyar Nemzettől és a Hír TV-től

Több újságíró és szerkesztő felmondásra készül a Magyar Nemzetnél és a Hír TV-nél, miután a tulajdonos, Simicska Lajos a Mandiner.hu-n keresztül lényegében ügynökvádat fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben. Lapunknak a Magyar Nemzetnél és a Hír TV-nél dolgozó munkatársak azt mondták, vasárnap este mindkét szerkesztőségre döbbent csönd telepedett, amikor megjelent az interjú. Egyikük úgy fogalmazott: vasárnap nyilvánvalóvá vált, hogy Liszkay Gáborék igazat mondtak, amikor lelkiismereti okokra hivatkozva felálltak, mert Simicska Lajos a miniszterelnökkel szembeni támadásra kérte-utasította őket. (Ezt Simicska Lajos a felmondások napján, február 6-án a lapunknak adott interjúban cáfolta.)

Forrásaink azt mondták, a Magyar Nemzetnél és a Hír TV-nél dolgozó kollégák túlnyomó többsége elkötelezett jobboldali gondolkodású, s nyíltan vállalja, hogy a Fidesz szavazója, ezért számukra komoly lelkiismereti problémát jelent, hogy a tulajdonos nyíltan támadja Orbán Viktort, s ezt mindkét médium a vezető hírek között tálalja. A szerkesztőségekben egymás közt már elismeréssel beszélnek azokról, akik Simicska irányváltása miatt eddig önként távoztak. A sor egyre hosszabb, Liszkay Gáborral együtt mondott fel Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Élő Gábor, a Mno.hu vezetője, Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese és Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője. Velük együtt távozott Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese is, ő azonban visszakozott, mert szerinte megtévesztették. Azóta több középvezető és ismert újságíró is felmondott: Kovács Andrea, a Hír TV műsorvezetője, Mentes Katalin, a Híradó főszerkesztője, a Célpont négyfős riporteri stábja, Villányi Károly, a Magyar Nemzet lapszerkesztője, Vass István Zoltán, a Lánchíd Rádió műsorvezetője.

A Hír TV egyik munkatársa lapunknak azt mondta, Simicska február 6-i ámokfutása után azt remélték, hogy „Lajos egy idő után lecsillapodik, elnézést kér Orbántól", s ezzel konszolidálódik kettejük, s ezáltal a Fidesz és a Simicska-médiabirodalom viszonya. – A vasárnapi nyilatkozat után azonban már látható, ez hiú ábránd volt – mondta forrásunk, aki szerint a médiacsoport több munkatársa már felvette a telefont, hogy van-e hely a március 15-ével induló állami hírcsatornánál, a Magyar Rádiónál vagy akár Széles Gábor médiacégeinél, a Magyar Hírlapnál és az Echo TV-nél. Lapunk információi szerint a Simicska-médiabirodalom több távozó vezetője és újságírója heteken belül az állami médiához igazolhat át. A közeg többüknek nem ismeretlen, például Csermely Péter az első Orbán-kormány idején az MTV hírigazgatója volt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.