Újabb 240 millió olimpiára, megint a PwC-t bízták meg

Újabb, 240 millió forintos megbízást adott a kormány a PricewaterhouseCoopers (PwC) tanácsadó cégnek a 2024-es budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére és a kapcsolódó feladatok elvégzésére.

A cég korábban 480 millió forintért vállalta a lapunkban bemutatott tanulmány elkészítését. A megbízás tavaly április végétől október végéig szólt, és kiterjedt a pályázati kérdőív elkészítésében való részvételre is.

Mindez azért érdekes, mert az újabb, az európai uniós közbeszerzési értesítőben tegnap megjelent negyedmilliárdos megbízás tárgya ugyancsak a tanulmány és a pályázati kérdőív elkészítése, valamint kiegészítő szolgáltatások elvégzése. Rákérdeztünk a cégnél, hogy mi magyarázza az újabb megbízást, de nem kaptunk választ.

Az olimpiai pályázat felelősei az Országházban
Földi Imre / Népszabadság

A PwC tavalyi megbízása hivatalosan a 2012-es olimpia rendezését előkészítő (2002-ben írt) megvalósíthatósági tanulmány átdolgozására szólt, így nem kellett versenyeznie a munkáért. Ahogy most is hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás zajlott. Ráadásul a cég korábban aktualizálta a dokumentumot, elemezve egy 2016-os és egy 2020-as olimpia lehetőségét.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.