Felmentették a kórházfenntartó főigazgatóját

Török Krisztina október elsejétől új feladatot kapott a kormányzattól; áthelyezése a kórházfenntartó földarabolásának kezdetét jelzi.

Bár az új egészségügyért felelős államtitkár konkrét ágazati átalakítási terveit még ismerhette meg a közönség, az első jelentős személyi döntését már meghozta. Október elsejétől felmentette tisztségéből Török Krisztinát, a kórházfenntartó hivatal főigazgatóját és egyúttal megbízta az Országos Egészségfejlesztési Intézet vezetésével.

Információink szerint Török Krisztina új feladata a népegészségügyi uniós projektek megszervezése, levezénylése lesz. Mint ismert, a kormányzat elszánt a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) földarabolásában. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár egy minapi konferencián is elmondta, hogy a kórházak felügyeletében és irányításában lényeges változás várható.

A főigazgató áthelyezése a GYEMSZI eljelentéktelenítésének lehet az első lépése. Szakmai körökben terjed az a verzió, miszerint kórházfenntartás is a humántárcához tartozó szervezettől a Lázár János miniszter felügyelete alá tartozó kormányhivatalokhoz kerülne.

A Népszabadság úgy tudja, a kórházfenntartó hivatal főigazgatói posztjára mások mellett esélyes Reiter József, a GYEMSZI egyik főigazgató-helyettese, valamint Ónodi-Szűcs Zoltán, a GYEMSZI Térségi Egészségszervezési Központ vezetője.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.