Új vezetők a Magyar Rádióban

Új vezetőket neveztek ki a Magyar Rádió csatornáinak élére: Mucsányi Marianna lett a Kossuth, Pető Zoltán a Petőfi, Devich Márton a Bartók és Eredics Gábor a  Dankó rádió igazgatója - tájékoztatta lapunkat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A cég tájékoztatása szerint a csatornaigazgatók kinevezésének az MTVA új szervezeti és működési szabályzata teremti meg az alapját. Kinevezésüket a tartalmi terület működésének hatékonyabbá tételével indokolják. Az MTVA tájékoztatása szerint „gyors, hatékony, minőségi munkát várunk a csatornaigazgatóinktól, akiknek feladata, hogy az irányításuk alá tartozó csatornákon irányítsák a tartalomkészítést. Minden tartalommal kapcsolatos ügyben ők döntenek az adott csatornán”.

A napokban írtunk arról, hogy Mucsányi Marianna korábbi cége 785 millió forintos megbízást kapott az MTVA-tól műsor beszállítására. Az Európai Unió hivatalos lapjában közzétett tájékoztatás szerint a Média Műhely Produkciós Iroda Kft. 2017 végéig összesen legfeljebb 335 epizódot gyárt a Mindenki Akadémiája című produkcióból, amely hétköznaponként jelentkező tudományos, ismeretterjesztő műsor lesz. A céget Mucsányi Marianna 2011-ben alapította, ő korábban a Világgazdaság, majd a Népszabadság belpolitikai rovatvezetője, később az InfoRádió főszerkesztő-helyettese volt. A cég 2011 óta rendszeresen szállít be gasztro- és életmód-magazinokat a Magyar Rádiónak.

Mucsányi férje, Szadai Károly, aki sokáig Kövér László bizalmi munkatársa volt, jelenleg Áder János köztársasági elnök tanácsadója, s a Duna Médiaszolgáltató Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. Mucsányi Marianna a Média Műhely Kft.-t augusztusban eladta Schluth Attilának, aki a tévés szakmában egy ismert gyártásvezető.

Pető Zoltán eddig a Petőfi Rádió főszerkesztője volt. Devich Márton korábban a Heti Válasz munkatársaként dolgozott, majd az MTI, utána pedig a Duna Médiaszolgáltató Zrt. kulturális szerkesztőségét vezette. Eredics Gábor a Vujicsics Együttes vezetője, emellett többek között a Zeneakadémia Népzene tanszékének tanára. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.