Új tisztekkel indul csatába az egészségügyi államtitkár

Az egészségügyben decembertől több új vezető is munkába állhat: Máté Gábor egykori mentőápoló váltja Burány Bélát az Országos Mentőszolgálat élén. Információink szerint Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár válságmenedzserként számít az új szakemberre.

Máté Gábor megbízása azért is érdekes, mert nincs orvosi végzettsége, viszont tíz évig volt pilóta a Malévnál, de dolgozott a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ turisztikai divízióvezetőjeként is.

Sélleiné Márki Máriát az Országos Egészségbiztosítási Pénztár élén mától egy régi motoros, Kiss Zsolt, az OEP stratégiai és szakigazgatási főigazgató-helyettese váltja, aki szintén megbízottként vezeti egyelőre a hivatalt.

Úgy tudjuk, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárrá való kinevezése miatt megürült főigazgatói posztjára Németh László érkezik, aki orvosként, kutatóként és menedzserként már több gyógyszercégnél is bizonyított.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal élén Szentes Tamás, az ÁEEK jelenlegi főigazgató-helyettese váltja Paller Juditot, aki nyugdíjba megy.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.