Új módszerrel csaptak le a Norvég Alap civiljeire

Hiába teljesítették a Kehi minden adatkérését, a NAV felfüggesztette egy, a Norvég Alap pályázatait felügyelő alapítvány adószámát, az együttműködés hiányára hivatkozva - írja a 444.hu
A portálnak a Kárpátok Alapítvány ügyvezető igazgatója, Bata Boglárka elmondta: bár augusztus végén is kaptak a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól olyan felhívást, amelyben szeptember 5-ei határidővel kértek be iratokat, csütörtök reggel kaptak egy levelet, amely szerint a hivatal vezetője már szeptember elsején kérte a NAV-tól az adószám felfüggesztését, amit a adóhatóság Heves megyei igazgatósága a hét elején el is rendelt.

Tehát, hacsak fatális hiba nem történt, nagyon úgy tűnik, a Kehinél előre eldöntötték, hogy az alapítvány "nem fog" válaszolni. Pedig megtették, így fellebbeznek is a döntés ellen, és ha az nem lesz sikeres, bíróságra mennek.

Az adószám felfüggesztése a napi munkát csak annyiban érinti, hogy mivel nem kaphatnak így költségvetési támogatást, az EU-finanszírozta projektek (ezek az összegek a magyar kincstáron keresztül folynak át) kifizetései szünetelni kényszerülnek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.