Új főszerkesztő a Magyar Hírlapnál

A Széles Gábor médiabirodalmához tartozó lapnál vezetőváltás történt. Hétfőn értekezleten jelentették be az új főszerkesztőt, Petán Pétert.
Főszerkesztőt váltott a Magyar Hírlap élén Széles Gábor tulajdonos. A napilapnál hétfőn jelentették be hivatalosan, hogy Petán Péter veszi át a főszerkesztői posztot Stefka Istvántól, aki hat évig állt a lap élén. Petán Péter korábban a lap belpolitikai rovatvezetője volt, egy ideje már főszerkesztő-helyettesként dolgozott. Információink szerint Stefka István tiszteletbeli főszerkesztőként dolgozik tovább a lapnál.

A Magyar Hírlap az Echo TV-vel együtt Széles médiabirodalmának része. A milliárdos nagyvállalkozó 2005-ben vásárolta meg a Magyar Hírlapot a többségében Doktor Ferenc érdekeltségébe tartozó cégtől, amelyet a Ringier 2004 novemberében adott el. Széles pedig 2006 végére kicserélte a liberális szerkesztőséget. A lap azóta radikális jobboldali hangot üt meg.

Az olvasótábor lecserélésének az volt az ára, hogy a korábbi 16-18 ezres példányszám radikálisan csökkent. A lapot 2014 második negyedévében már nem auditálta a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ), a legutolsó hivatalos adat szerint az idei év első negyedévében 7625 példányt adtak el. Egy év alatt több mint 10 százalékkal csökkent a napilap példányszáma.

A Békemenet megszervezése óta a Széles Gábor tulajdonában álló médiacsoport – Echo TV és Magyar Hírlap – is komolyan részesül állami hirdetésekből, támogatásokból. Az üzletember cégcsoportja ugyanakkor évek óta csak nyeli a pénzt. Az Echo TV 2010-ben 352 milliós veszteséget produkált, ezt az elmúlt években sikerült némileg mérsékelni, de 2011-ben 233, 2012-ben 207 milliós deficittel zárták az évet. 2013-ban a tévé azonban már csak 15 millió forint veszteséget termelt.

A Magyar Hírlap veszteségei is nagyok. A cégnyilvántartásban elérhető adatok szerint a napilap 2010-ben 365 milliós, 2011-ben 306 milliós, s 2012-ben pedig 253 millió forint veszteséget termelt, amit 2013-ban sikerült 36 millió forintra mérsékelni. Ezen adatok alapján Széles Gábor eddig több mint másfél milliárdot bukott a két médiaérdekeltségén.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.