Nem tud az ügyészség Hende 'vádemeléséről'

Vádat emelt az ügyészség Vadai Ágnes ellen, jelentette be a feljelentő Hende Csaba honvédelmi miniszter. Miközben a nyomozásnak nincs gyanúsítottja – ezt viszont az ügyészség közölte. De akkor miről beszélt Hende Csaba?

A Demokratikus Koalíció politikusát Hende Csaba jelentette fel hűtlen kezelés gyanúja miatt. Vadai Ágnes korábban honvédelmi államtitkárként milliókért bízott meg honlapszerkesztéssel és PR-feladatokkal két külsős vállalkozást, miközben ez – a HM belső szabályzata szerint – a tárca kommunikációs főosztályának feladata lett volna.

A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket Vadai Ágnes írt alá.

Hende a HírTV-ben beszélt a feljelentésről. A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhetetlen kifizetési igazolások készültek, amelyeket Vadai Ágnes írt alá.

Nincs gyanúsítottja a korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt indult nyomozásnak – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel. Vasárnap Kunszálláson Hende Csaba honvédelmi miniszter határozottan arról beszélt, hogy az ügyészség vádat emelt Vadai Ágnes ellen. A miniszter három szerződést kifogásolt, amelyek egyike a honvédségi államtitkári honlappal függ össze. Az MSZP akkor közleményben állt ki Vadai Ágnes volt szocialista honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a HM korábbi kabinetfőnöke mellett, valamint lemondásra szólította fel a feljelentést tevő Hende Csabát.

Az MSZP-ből időközben kilépett, jelenleg a DK elnökségi tagjaként politizáló Vadai Ágnes júliusban azt mondta, hogy "a rezsimnek a tyúkszemére lépett", és valószínűleg egy mérhetetlenül kicsinyes bosszúról van szó.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.