galéria megtekintése

Tűzparancsot adott a Kuruc.info

Az írás a Népszabadság
2014. 12. 27. számában
jelent meg.


Fekete Gy. Attila
Népszabadság

Karácsony előtt egy nappal online „tűzparancsot” adott ki követőinek a magát a tüntetéseket szervező, nyíltan kommunista, antifasiszta és anarchista slepp első és legnagyobb nemzeti áldozataként aposztrofáló Kuruc.info szélsőséges internetes portál.

Az amerikai szerveren futó szélsőjobboldali oldal szerint az elmúlt hetekben sorozatosan törölték a „magukfajták” oldalait. Úgy vélik, a „balosok” aknamunkájának tudható be a Betyársereg, a Szent Korona Rádió, a Romantikus Erőszak Facebook-oldalának, valamint neves publicistájuk, Lipusz Zsolt személyes oldalának a töröltetése is.

Elsősorban a neten szervezkedtek a netadó ellen is
Elsősorban a neten szervezkedtek a netadó ellen is
Kurucz Árpád / Népszabadság

„Egyértelmű, hogy a nemzeti oldali portálok oldalai azért estek áldozatul, mert a balliberális, euroatlantista, az 1919-es patkányforradalomra emlékeztető tüntetésekről rántották le a leplet, írták meg róluk, hogy ezek valóban külföldi befolyás által szervezett, a kijevi mintát követő, a polgárháború felé mutató szerveződések a hazai cionista kollaboránsok által támogatva” – számolt be az oldal. Mi több, azt is közzétette: „Az igazságot kimondó bejegyzések, amik annyira fájtak a tüntetéseket szervező, nyíltan kommunista, antifasiszta és anarchista sleppnek, hogy megszervezték a hazafias oldalak tömeges jelentését. Biztos információink vannak róla, hogy ők állnak az oldalak lelövése mögött. A Facebook pedig engedett a tömegnek.”

 

A szélsőségesek úgy döntöttek, válaszolnak, s online üzentek hadat „ellenfeleiknek”: „Most visszalövünk. Csak pár percet kell erre a hadmozdulatra fordítani. Mutassuk meg, hogy aki szelet vet, az vihart arat! A nemzeti oldal is van legalább annyira szervezett, mint a baloldali csőcselék.” A portál részletesen leírja, hogyan kell „jelenteni” és lejáratni egy oldalt a közösségi portálon annak érdekében, hogy azt végül a sok jelentés hatására a Facebook törölje.

Első kiszemeltjeik a Százezren az internetadó ellen csoport, a MostMI: Új Magyarországot építünk tüntetés oldala, azaz a sikeres ellenzéki demonstrációkat szervező, többezres tüntetéseket koordináló Facebook-oldalak. A közösségi portálon olvasható egyes bejegyzések szerint ezeknek az oldalaknak a támadását a szélsőjobb hívei már a karácsonyi ünnep alatt megkezdték. Igaz, egyelőre kevés sikert értek el: az érintett oldalak elérhetőek, s működnek.

Olyannyira, hogy a január 2-i megmozdulás oldalán már majdnem nyolcezren jelezték részvételüket. Persze ez is azt jelzi, hogy a szélsőjobbosok nem véletlenül célozták meg a felsorolt oldalakat. Ha sikerrel járnak, a nagy megmozdulások fő – olykor egyetlen – szervezési felületét hatástalanítanák.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.