Belföld: Türelmesen vártak a miskolci sztrájkolók, válaszra sem méltatták őket - NOL.hu
 

Türelmesen vártak a miskolci sztrájkolók, válaszra sem méltatták őket

Bírósághoz fordultak a miskolci közlekedési dolgozókat képviselő szakszervezetek, miután a munkáltató válasz nélkül hagyta az elégséges szolgáltatások mértékéről szóló ajánlatukat.
A szakszervezetek több sikertelen egyeztetés után a múlt héten hétfőn közölték a Miskolc Holding közlekedésért felelős cégével, az MVK-val, hogy tervezett sztrájkjuk idejére a törvényben meghatározott minimumnál valamivel nagyobb, 68 százalékos arányban vállalják az elégséges szolgáltatásokat.

Ez nagyjából annyit jelent, hogy az óránkénti három járat helyett csak kettőt indítanak, ott viszont, ahol ennél ritkábban közlekedik a busz vagy a villamos, akár egy óra is lehet a várakozási idő egy járat megérkezéséig.

Zelenka László ­szakszervezeti vezető kedden tudósítónknak azt mondta: türelmesen várták a munkáltató válaszát, elfogadja-e az érdekképviselet ajánlatát, de az MVK eddig nem reagált. Így hétfőn megfogalmazták, kedden pedig be is nyújtották a bíróságnak a dokumentumokat, amelyek alapján a ­bíró eldöntheti, milyen mértékben korlátozhatják a szakszervezetek sztrájk idején a közlekedést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér