Tüntetnek Szegeden a lázadó pedagógusok mellett

Csendes tüntetés lesz vasárnap délután Szegeden a Deák Ferenc Gimnáziumnál. Helyi civilek támogatják az iskola tantestületét, amely Csongrád megyében elsőként csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levelében megfogalmazottakhoz.

A Tisztelet szalagjai címmel felhívást tett közzé a Facebookon a Köz-Hasznáért Mozgalom (KHM). A szegedi civilek vasárnap délután 4 órára várnak mindenkit a szegedi Deák Ferenc Gimnázium elé, ahol szalagokat kötnek majd a lépcsőkorlátra - írja a Délmagyar. Ezzel fejezik ki a civilek a pedagógusok iránti szolidaritásukat és tiszteletüket. A Deák gimnázium mintegy 80 fős tantestülete a héten nyílt szavazással, többségi döntéssel úgy határozott, támogatja a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levelében megfogalmazottakat. A miskolciak azonnali és radikális változásokat sürgetnek az oktatásügyben.

A Deák Gimnáziumban a 80 fős tantestület nyílt szavazáson, többségi döntéssel határozott úgy, hogy támogatják a miskolciak követelését. Szegeden egy másik középiskola, a Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola tantestülete is csatlakozott a tiltakozókhoz és változást követelőkhöz.

Ismert emberek, köztük Telihay Péter színházi rendező és Szalay Kriszta színművész is támogatja a tanárok követeléseit. A Délmagyar idézi Takács Ervinné nyugdíjas tanítót, aki kitartást, bátorságot kíván a tanároknak, szülőknek, nagyszülőknek, „mindenkinek, aki átlátja átérzi ezt a borzalmat”, aki képes és akar tenni ellene.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.