„Tudtommal nem bűncselekmény” – itt az újabb fideszes offshore-ügy

Kerényi János, a Fidesz Bács-Kiskun megyei erős embere azzal védekezik, hogy semmi baj nincs az offshore cégekkel. És egyébként is ő nem, csak a fia és a felesége csinálja.
Kerényi János fideszes országgyűlési képviselő rövid időn belül a második kormánypárti, akinek offshore cégek esnek ki a szekrényéből. A Mossack Fonseca kiszivárgott papírjai miatt bajba kerülő Horváth Zsolt, volt országgyűlési képviselőhöz hasonlóan Kerényi is Bács-Kiskun megyei érdekeltségű: ő a Fidesz közép-magyarországi regionális igazgatója.

Kerényi azt mondta az Indexnek, hogy a vele kapcsolatba hozott cégekhez semmi köze. Ami igaz is, meg nem is, mivel a kérdéses offshore cégekben közvetlenül neki nem, csak feleségének és fiának van tulajdonrésze.

A fideszes politikus azzal védekezik, hogy tudtával semmi törvénytelen nincs abban, ha valaki szerepet vállal offshore cégekben. Állítólag még felesége vagyonnyilatkozata is tartalmazza ezeket, a NAV pedig semmiben nem marasztalta el őt az ellene folytatott vagyonosodási eljárás során.

A Kerényi-családhoz köthető offshore cégek Cipruson, Belize-ben és a Seychelle-szigetekre vannak bejegyezve. Az offshore-ok által tulajdonolt cégek portfóliója a vendéglátástól a szuvenírárusításon át egészen az ingatlanbizniszig ível.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.