Transzvesztita énekes és katolikus kántor volt a zsidó hitközség vezetője

Nem elsősorban felekezeti tevékenységével vált ismertté Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség közelmúltban megválasztott új ügyvezető igazgatója – írja az atv.hu a Tudozsido.com zsidó közéleti blogra hivatkozva. A civilben közgazdász férfi ugyanis transzvesztita előadóművészként volt közismert a budapesti éjszakában.

A blog állítása szerint Schwezoff néhány évvel ezelőtt Carol Hore Mohn néven lépett fel budapesti meleg szórakozóhelyeken. Ám van még egy érdekes mozzanat az életében. Volt olyan időszak, amikor a katolikus egyház sokkal közelebb állt a szívéhez: 2005 őszétől az alsógödi Szent István Plébánia kántoraként munkálkodott.

Az atv.hu megkeresésére az ügyvezető igazgató nem kommentálta a híreket, de közölte: a Mazsihisz tisztújítását megelőző kampány részének tekinti azokat. Ugyanakkor Schwezoff a portál figyelmét felhívta saját honlapján olvasható bemutatkozásának egy sejtelmes bekezdésére: „20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és – noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert – korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával.”

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.