Trafikmutyi után lottózómutyi?

„A trafikmutyi, a lottózók után TE következel!” - ez a figyelmeztetés volt olvasható azon a molinón, amit a szekszárdi Tescóban bezárt lottózó portáljára feszítettek ki ismeretlen demonstrálók.

A szekszárdi Tescoban szombaton nem nyitott ki az a lottózó, amit az elmúlt 13 évben egy magánvállalkozó üzemeltetett. Információink szerint az említett molinót a megszűnt üzlet kuncsaftjai rakták ki, s céljuk az volt, hogy kifejezzék szolidaritásukat a bolt gazdájával.

Kerestük a bezárt üzlet bérlőjét, aki azonban nem volt hajlandó nyilatkozni, mivel attól eltiltja őt a Szerencsejáték Zrt.-vel kötött szerződése. A férfit az is szótlanságra ösztönzi, hogy van még egy lottózója Szekszárdon, s azt az egy embernek munkát adó üzletet szeretné megtartani. A bezárt lottózó öt embernek biztosított megélhetést.

Más forrásból megtudtuk, hogy a hoppon maradt vállalkozó a szekszárdi Tesco megnyitása óta bérelte üzletét a hipermarketben. Panasz sosem volt rá. A szekszárdi Tesco azonban nem marad ezután sem lottózó nélkül, mivel szombaton – a bezárt üzlettől pár lépésre – a Szerencsejáték Zrt. új lottózót nyitott. A történetet ismerő szekszárdiak azt feltételezik, hogy a Tesco a Szerencsejáték Zrt. kezdeményezésére, vagy inkább nyomására mondta fel a bérleti szerződést, mivel az állami cég saját maga akart nyitni üzletet a nagy forgalmú hipermarketben. Ezt a vélekedést erősíti az MSZP szekszárdi elnöke, Kurtyán Ferenc is, aki néhány baloldali politikus társával – értesülve a történtekről – elment a Tescoba. Kurtyán próbálta faggatni a Szerencsejáték Zrt. régiós vezetőjét arról, hogy miért „vették el" a magánvállalkozó üzletét, ám nem kapott választ. Kurtyán az előbbiek alapján – a molinó kifeszítőkkel egyetértve - azt prognosztizálja, hogy az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. meg fog szabadulni eddigi üzletei egy részétől, s a bezártak helyett nyíló új boltokat a kormánypártokhoz kötődő vállalkozókra akarja bízni.

Lapunk megkereste az ügyben a Szerencsejáték Zrt.-t. A cég kommunikációs vezetője cáfolta, hogy az állami tulajdonú rt. tömegesen meg akarna válni korábbi üzleti partnereitől. A válasz szerint a Szerencsejáték Zrt.-nek nem volt szerepe abban, hogy a szekszárdi Tescoban felmondtak a lottózó bérlőjének. Kérdeztük a Tescot is arról, miért mondtak fel a szekszárdi lottózó bérlőjének, s mi volt ebben a szerepe a Szerencsejáték Zrt.-nek, de az áruházlánc sajtóosztálya nem reagált megkeresésünkre.

Kurtyán Ferenc kétségbe vonja a Szerencsejáték Zrt. válaszának valóságtartalmát. A szocialista politikus – tapasztalatai alapján – úgy látja, hogy a trafikmutyi után immár beindul a lottózómutyi.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.