Tovább nyomoznak Biszku ellen

A Fővárosi Főügyészség meghosszabbította a nyomozás határidejét Biszku Béla ügyében. A volt belügyminiszterrel szemben jelenleg lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

További négy hónappal meghosszabbította a nyomozás határidejét Biszku Béla volt belügyminiszter ügyében a Fővárosi Főügyészség - közölte Bagoly Bettina, az ügyészség szóvivője szerdán az MTI megkeresésére. Biszku Béla ellen - aki az 1956-os forradalom leverése után az állampárt, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának, majd Politikai Bizottságának tagjaként, 1957 és 1961 között belügyminiszterként a megtorlások egyik irányítója volt - több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen van folyamatban büntetőügy. Tavaly október elején a "lex Biszku" alapján bűnpártolással is meggyanúsították.

Az ügyben folyó nyomozás során a Budapesti Nyomozó Ügyészség többek között befejezte a Magyar Országos Levéltárban végzett, az 1956-os eseményekkel kapcsolatos nagy mennyiségű levéltári anyag áttanulmányozását. A még szükséges nyomozási cselekmények teljesítése érdekében a nyomozás határidejét június 28-áig hosszabbította meg a Fővárosi Főügyészség - ismertette Bagoly Bettina.

A volt belügyminisztert tavaly szeptemberben vette őrizetbe a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Először lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, majd házi őrizetbe került, októberben pedig a bíróság ismét lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a kényszerintézkedést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.