Tovább bővül a Bókay-kert

Szerdától egy vadonatúj játszótérrel és egy ötszáz méteres futópályával bővül a 14 hektáros területen, Pestszentlőrinc központjában elterülő Bókay-kert.

A XVIII. kerület egyik legnagyobb szabadidős-sportközpontja, a Bókay-kert leginkább a Szeptember Fesztivál rendezvényei kapcsán szokott előtérbe kerülni. Kevesebb szó esik arról, hogy a 14 hektáros terület folyamatosan újabb és újabb sportolási és szórakozási lehetőséget nyújt főként a pestszentlőrincieknek. Teniszpályák, sípályák, szabadtéri színpad, kalandpálya, uszoda, téli-nyári sípálya, cross-pálya és sok egyéb közösségi tér áll a kerületiek rendelkezésére.

Most ezek a lehetőségek tovább bővülnek: a kisgyermekes családok legnagyobb örömére holnap adnak átadják a Bókay-kert legújabb játszóterét, melynek költsége másfélmillió forint volt. A legnépszerűbb játékokat szerelték fel, lesz ott hagyományos, mérleg-, rugós és körhinta, valamint homokozó is. A játszótér eszközei elsősorban az óvodásoknak és a kisiskolásoknak épült.

A fiatal és a felnőtt korosztály számára a park hátsó, Makói utca és Városház utca melletti területén pedig egy 500 méter hosszú erdei futópályát építettek. Alakja nyújtott nyolcas, szélessége csaknem másfél méter. A parknak ezt a részét eddig kevésbé használták, ugyanakkor a nagyon szép fás-ligetes terület holnaptól a regenerálódás helyszíne lesz.

A futófelület anyaga fazúzalék, rugalmas felülete élettani szempontból kedvező, kíméli az ízületeket. A futópálya fenntartása és gondozása alacsonyabb költségű, mint a többi szóba jöhető megoldásé lett volna, így hosszútávon gazdaságosan karbantartható. A pálya térvilágításához hamarosan felszerelik a kandelábereket, így a téli időszakban a korai sötétedés sem akadályozhatja a biztonságos sportolást. Rövidesen erdei tornaszereket is elhelyeznek még a pálya Városház utcai részén.

A folyamatosan szépülő Bókay-kertben egyébként tavaly a parkuszodát újították fel és bővítették a szolgáltatásokat, idén tavasszal a kerti bútorokat cserélik, s kijavítják a kandelábereket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.