Hamisítás miatt nyomoznak a fideszes polgármester ellen

A teremi polgármestert, a helyi jegyzőt és a polgármesteri hivatal egyik dolgozóját azzal gyanúsítják, hogy meghamisították egy testületi ülés jegyzőkönyvét. Ezzel megakadályozták, hogy a képviselők pluszpénzhez jussanak, de elérték, hogy a polgármester félmilliós rendelkezési jogot kapjon. 

A nyomozó hatóság meghosszabbította a nyomozást a hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsított Csák István teremi polgármester és társai ügyében - értesült tudósítónk. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője megkeresésünkre közölte: az ügyben a nyomozás még nem fejeződött be, mert a hatóság a tényállás tisztázása érdekében további nyomozási cselekményeket végez, az eljárás új határideje 2016. február 20-a, ami indokolt esetben meghosszabbítható.

Mint korábban beszámoltunk róla: Csák István fideszes polgármester, Kerekes Imre teremi jegyző és P. Lászlóné, a helyi polgármesteri hivatal dolgozójának meggyanúsítása egy képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvének meghamisításával kapcsolatos.

A teremi önkormányzat idén februárban úgy döntött, hogy az a képviselő, aki állandó bizottsági tag, az alapdíján felül 10 ezer forint tiszteletdíjat kap, míg a tanácsnok 5 ezret. Azonban a Csák István polgármester és Kerekes Imre jegyző által aláírt, valamint P. Lászlóné által vezetett jegyzőkönyvet hamisított tartalommal továbbították a Nemzeti Jogszabálytár törvényességi felügyeletéhez. A hamis jegyzőkönyvben az szerepelt, hogy a képviselőket nem illeti meg sem 10 ezer, sem 5 ezer forintos juttatás.

Később azonban Csák saját magának olyan jogot kreált, amiről a helyi képviselők nem is szavaztak: egy hamis jegyzőkönyvben a polgármester 500 ezer forintos rendelkezési jogot állapított meg magának a költségvetésen belüli átcsoportosításokra. Az ügyről megkérdeztük a kormányhivatalt, de nem kaptunk választ, s nem reagált megkeresésünkre a polgármester sem. 

Szilágyi László ügyészségi sajtószóvivő az ügyről érdeklődésünkre elmondta azt is: a gyanúsítottak számát illetően nincs változás. Eddig a nyomozó hatóság három személlyel szemben közölte a hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.