Tovább bomlik a baloldal, Kónya új pártot alapít

Az Együttből kivált Szolidaritásból kiválik Kónya Péter, és néhány társával azon gondolkodik, hogy új pártot alapít. Mindez még csak terv, hiszen neve még nincs a formációnak.
Az Index információja szerint a Szolidaritás tovább bomlik: tiszteletbeli elnökük, a parlamenti képviselő Kónya Péter kiválik a mozgalomból, és új pártot alapít.

A Szolidaritás elnöksége múlt héten döntött arról, hogy tudomásul veszi az új párt létrehozását, amely a mozgalomtól szervezetileg teljesen független lesz, értesült az Index. „Az Elnökség tudomásul veszi, hogy Kónya Péter – részben a Magyar Szolidaritás Mozgalom egyesület egyes tagjainak részvételével – az egyesülettől szervezetileg teljesen független pártot kíván alapítani"– áll az elnökség egyik határozatában.

Az elnökség arról tárgyalt, hogy kezelhetetlen már a belső ellentét két tábor között: a szolisok egy része pártot akart, míg a másik csapat civil mozgalmat. Kónya pártalapítása pedig feloldhatja ezt a belső feszültséget. Kónya jelezte, hogy amint bejegyezték az új pártot, lemond az elnöki tisztségről, kilép a mozgalomból, pontosabban csupán pártoló tag lesz. A Szolidaritás elnöksége pedig nem zárta ki, hogy egyszer majd együttműködik Kónyával, de ez most „nem időszerű".

Kónya azt mondta az Indexnek, hogy az új pártot nem jegyezték még be, sőt nincs semmilyen bejelenteni valója sincs, mert még gondolkodnak a dolgon.

Folynak beszélgetések, járom az országot, zajlik az igény felmérése – mondta Kónya, aki jól meg akarja fontolni, nehogy rögtön a „süllyesztőbe kerüljön".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.