galéria megtekintése

Totális bojkottra készülnek az Orbán-kormány ellen

53 komment

L. K.

Minden munkáltatói és kormányzati ajánlatot bojkottálni kell, amíg nem kezdődik a munkavállalók ágazattól független közös problémáinak orvoslására érdemi egyeztetés – ezt javasolja az Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Építsék újra az érdekérvényesítés egész rendszerét – erre szólít fel a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Nemes Gábor elnök mindenkit arra kér, hogy addig sehol ne írjanak alá „nevetséges, néhány százalékos" béremelési ajánlatot, s ne fogadjanak el látszatintézkedéseket, amíg nem alakul egy olyan fórum, ahol a szakszervezetek végre érdemi egyeztetést folytathatnak a kormány képviselőivel.

Az EKSZ komolyan vette a pedagógusuk felszólítását: „Ne hagyjuk magunkat felszalámizni!" – hangsúlyozza Nemes. Ezért az értük létrejött egység megtartása és erősítése érdekében javasolják, hogy szakmáktól függetlenül zárjanak minden eddiginél szorosabban össze. Ne hagyják tehát, hogy a hatalom a „ma te kapsz, jövőre a másik" módszerével bomlassza és ossza meg az érdekvédelmi mozgalmat.

Nemesék ezért – a pedagógusoknak az összetartás fontosságára figyelmeztető felhívását továbbgondolva – az összes többi szakszervezetet is arra kérik, hogy követeléseket egységesen fogalmazzák meg, „Ne adják el a lelküket" néhány odavetett morzsáért – fogalmaz az elnök.

 

A munkavállalóknak ágazattól függetlenül közösek az alapproblémái – a megbecsülés tökéletes hiánya, a bérek leszakadása, a munkabéke totálisan hibás értelmezése, amelynek jellemzője a szakmai egyeztetések elmaradása, a munkavállalói jogok sárba tiprása –, s ezen a helyzeten csak átfogó, érdemi párbeszédre és egyeztetésre alkalmas fórumon keresztül lehet javítani – véli Nemes.

Szombaton több tízezer ember tüntetett a Kossuth téren
Szombaton több tízezer ember tüntetett a Kossuth téren
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Addig minden munkáltatói és kormányzati ajánlatot bojkottálni kell – javasolja az EKSZ elnöke –, amíg a közös problémák megoldására nem kezdődik valóban érdemi szakmai-döntéshozói közös egyeztetés.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.