Bokros: Bolond likból bolond szél fú, a lik pedig a Fidesz-kormány

Népszavazást kezdeményezni olyan kérdésben, amit Európa nem akar ránk kényszeríteni, ami Európában nincs napirenden, aminek az égvilágon semmi értelme, mutatja „az önmaga csalhatatlanságába belecsavarodott vezér bamba őrületét” – ezt állítja Bokros Lajos.
„Bolond likból bolond szél fú és ezt a likat most úgy hívják, hogy Fidesz-kormány” – írja közleményében Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke. Szerinte népszavazást kezdeményezni egy olyan kérdésben, amit Európa nem akar ránk kényszeríteni, ami Európában nincs napirenden, aminek tehát az égvilágon semmi értelme, mutatja „az önmaga csalhatatlanságába belecsavarodott vezér bamba őrületét”.

Ezen a tényálláson az sem változtat, hogy a Kúria jóváhagyta a népszavazásra feltett kérdést – állítja Bokros. Úgy véli, hazánkban a jogállam már régen megszűnt, intézményei egytől egyig elporladtak – utalt ezzel kapcsolatban például „a nemzeti valutát szakmányban gyengítő, tekintélyét elvesztett és bűnszövetkezetté silányult Magyar Nemzeti Bankra”.

„Van-e mégis valami mögöttes sunyi szándék? Van: felkészíteni a magyar társadalmat arra, hogy előfordulhat: kiraknak bennünket az Európai Unióból. Nyugat-Európa megunta az eszelős keleti törpe diktátorok nevetséges ugrabugrálását” – fogalmaz a politikus. Azt gondolja, az unió megbánta a keleti bővítést, hiszen van elég globális kihívás: Kína, Oroszország, a terrorizmus, a menekülthullám, az adósságválság, a klímaváltozás, a munkanélküliség stb.

„Nem kell Nyugat-Európa hátára nevetséges púpként az acsarkodó, fogvicsorgató, pökhendi és pimasz, fennhéjázó és nacionalista, türelmetlen és kirekesztő Kelet” – hangsúlyozza Bokros.

De 2020-ra bízvást megváltozik a világ: amennyiben kiteszik Magyarországot az EU-ból – írja a politikus –, gyorsan szertefoszlik a „hanyatló nyugat” adófizetőinek pénzére alapozott hazai jóléti délibáb. Kiderül, hogy az unió nélkül „nincsenek beruházások, nincs munkahely, nincs jövedelem. És ami a legfontosabb: szabadság nélkül nincs kenyér”.

Bokros szerint ideje feleszmélni, mert „a Fidesz-kormány most lopja el a jövőnket”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.