Török: Simicska Orbán buktatására készülhet

Lehetséges, hogy Simicska Lajos a veszprémi indulás lehetőségének meglebegtetésével zavart akart kelteni, végső célja pedig Orbán Viktor megbuktatása - jelentette ki Török Gábor a Heti Válasznak. A politológus a Századvég vezetőjével, G. Fodor Gáborral adott páros interjút a lapnak.

Török, aki maga is jelölt kívánt lenni a Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért kiírt veszprémi időközi választáson, éppen a Simicska indulásával kapcsolatos hírek miatt állt el tervétől. Mint akkor kifejtette, a választás immár nem az észérvekről fog szólni, és ő nem akarja egy hatalmi játszma mellékszereplőjeként végigasszisztálni a kampányt.

A Heti Válasznak a politológus most azt mondta: nem zárható ki, hogy Simicska meg akarja buktatni a kormányfőt, akivel - több évtizedre visszanyúló szövetséget követően - a tavaszi választások után elmérgesedett a viszonya. Török úgy látja, a Közgép-vezért nem is elsősorban a mandátum érdekli, hanem az, hogy zavart keltsen, márpedig - mint azt G. Fodor is megemlítette - a Fidesz tele van kettős kötődésű emberekkel, akik most nem biztosan tudják, melyik oldalt válasszák.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.