Török Márk szerint az '56-os megtorlásokat idézi, hogy távozásra szólították fel

Az 1956-os megtorlások idejéhez hasonlította nyílt levelében a Szegedi Tudományegyetem 12 dékánjának levelét Török Márk, akit távozásra szólítottak fel, mert tíz éve a hallgatói önkormányzat elnöke, és a felsőoktatási törvény módosítása szerint csak négy évig tölthet be egy személy ilyen tisztséget.

Nyílt levelet tett közzé Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke, aki tíz éve tölti be ezt a posztot, és 13 éve jár az egyetem különböző szakaira. Arra reagál, hogy korábban az egyetem 12 karának dékánja a posztjáról való távozásra szólította őt fel, mivel a felsőoktatási törvény módosítása nyomán egy személy csak négy évig tölthet be ilyen tisztséget.

Az ehök korábban azt üzente: Törökre csak úgy vonatkozik a törvény, hogy a négy év a legutolsó megválasztásától, 2015. szeptember 24-étől kezdődik.

Szeretném, ha tudnák, ilyen stílusban Szegeden az '56-os megtorlások idején méltatták az autonóm hallgatói önkormányzatokat - indít Török Márk. 

Az ehök elnökét különösen a tisztességre való hivatkozás érintette meg. Név nélkül célozgat olyan egyetemi emberekre, akik közpénzen járnak családostul a moszkvai balettba, vagy a hivatali beosztottjuk gyerekének nyelvvizsga nélkül kiadják a diplomát.

Nincsenek politikus barátai, mint egyeseknek, írja Török, akik nem is olyan régen törvényt módosítottak, hogy harmadszor is indulhasson valaki a rektori címért.

A dékánok nyílt levele arra hivatkozott: árt az egyetemnek, ha a sajtóban támadják. Török Márk ezért azt javasolja a dékánoknak: "ne támadjanak minket a sajtóban". Inkább az egyetem belső nyilvánosságát felhasználva beszéljék meg a problémákat.

Önök kompetens vezetők, ne halmozzanak föl egyik karon se 100 milliós hiányt. Teremtsenek lehetőséget több ezer egyetemi oktatónak, hogy ne csak a kiváltságosok juthassanak keresetkiegészítéshez! - írja Török, majd így fejezi be:

Szíves megértésüket kérve, szép nyarat kívánva, tisztelettel Török Márk elnök. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.