Toroczkainak nincs ellenfele Ásotthalmon

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója tavaly decemberben lett a közel 4000 fős Csongrád megyei település polgármestere. A téli időközi választásokon még volt egy Fidesz-KDNP-s ellenfele, a mostani önkormányzati választásokon azonban senki nem tudta vele felvenni a harcot a polgármesteri posztért.
Nem lesz sem balos, sem kormánypárti, sem független kihívója Toroczkai Lászlónak Ásotthalmon. A Fidesz próbálkozott a jelöltállítással, de nem sikerült megtalálniuk a megfelelő embert. A szélsőjobboldali településvezető a Facebookon kommentálta, hogy nem akadt kihívója.

Toroczkai a munkája alapján kapott elismerésként értékeli, hogy ellenfelei nem indulnak a polgármesteri posztért, így esély van arra, hogy 100%-os támogatottságot kapjon a tavaly szerzett 71,5% helyett.

Ásotthalom polgármestere most nem függetlenként, hanem a Jobbik színeiben indul a választásokon. Toroczkai már 2010-ben vezette a párt Csongrád megyei listáját, a Jobbik frakciójában ül a megyei közgyűlésben, azonban továbbra sem szeretne belépni a radikális pártba.

Toroczkai László, a HVIM alapítója tavaly decemberben lett Ásotthalom polgármestere. A községben, azért kellett időközi választásokat tartani, mert a folyamatos viták miatt a képviselő-testület feloszlatta magát. Decemberben Petró Ferenc, a település Fidesz-KDNP színeiben politizáló vezetője volt az ellenfele. A választási kampányban nagy botrányt okozott, hogy Toroczkait a helyi DK-sok is támogatták jelöltségében.

Lapunk kedden számolt be arról, hogy Toroczkai ellen vádat emelt a budapesti V. és a XIII. kerületi ügyészség. Toroczkait azzal vádolják, hogy 2012. március 15-én a budapesti Bank Centerben összegyűlt tömeg vezetőjeként, a 2006-os MTV-székház ostromára utaló fenyegetéssel próbált meg a követeléseinek érvényt szerezni az épületben tartózkodó biztonságiak előtt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.