Törlik a Kun-Mediátort a cégnyilvántartásból, Marcsikát még keresik

Törlik a cégnyilvántartásból a karcagi székhelyű Kun-Mediátor Kft.-t: a jogosulatlan pénzintézeti tevékenységet folytató utazási iroda milliárdos károkat okozott azzal, hogy nem csupán utazásokat értékesítettek, hanem különböző pénzügyi tranzakciókat, befektetéseket is végrehajtottak, amihez nem volt engedélyük.

A pilótajátékban több száz ügyfelet károsítottak meg, ám a cég vezetőjét, Dobrai Sándorné "Marcsikát" továbbra sem találják, noha lassan egy éve az Interpol is körözi. 

Dobrossy István gazdasági ügyvéd, aki több tucat károsultat képvisel, arról tájékoztatta tudósítónkat, hogy a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága március 31-ével törölte a cégnyilvántartásból a Kun-Mediátor Kft.-t. A hitelezőknek – köztük a károsultaknak – innentől számítva hatvan napjuk van arra, hogy ennél a cégbíróságnál bejelentsék hitelezői igényüket. Ez a pórul járt vállalkozásoknak, amelyek szintén rábízták a pénzüket "Marcsikára", azért is különösen fontos, mert ennek híján eddig nem tudták veszteségként leírni könyvelésükben a befektetett, de köddé vált összegeket.

Dobrossy István időközben felszámolást is kezdeményezett a Kun-Mediátor Kft.-vel szemben, s abban bízik, hogy ez a folyamat még a cég végleges törlése előtt elindul. Akkor ugyanis felszámolóbiztost jelölnek ki, aki a zárolt vagyont értékesítve részben kielégítheti a károsultak követeléseit.

A Kun-Mediátor-ügyben beindult a politikai adok-kapok is. Előbb a jobbikos Lukács László György firtatta a parlamentben, miként gyűjthette a cég zavartalanul a betéteket egy olyan városban, amely két minisztert is ad a kormánynak, hisz mind Fazekas Sándor, mind Varga Mihály karcagi. Erre válaszul Tállai András arra szólította fel Lukács László Györgyöt, hogy inkább ő tisztázza magát a brókerügyben, miután cége ugyanazon a címen szerepel, mint a Kun-Mediátor Kft-é. Lukács ezt visszautasította, rágalomnak nevezte, és pert helyezett kilátásba. Arra hivatkozott, hogy az említett telephely egy nagy irodaház, amelyben rajtuk kívül van például egy önkormányzati iroda és egy bababolt is.

Vadai Ágnes DK-s képviselő sem úszta meg, őt Varga Mihály a saját Facebook-oldalán támadta azzal, hogy komoly segítséget kapott egy olyan üzleti csoporttól, amelynek a Kun-Mediátor is része, s több baloldali rendezvényt is tartottak a korábban a társaság tulajdonában lévő Fehér Holló étteremben. A cég vezetője erre úgy reagált, hogy akkoriban Karcagon itt volt az egyetlen jól felszerelt konferenciaterem, s a rendszerváltás utáni években a szálloda konferenciaszolgáltatásait rendszeresen igénybe vette a karcagi Fidesz, s egy-egy alkalommal a Független Magyar Kisgazdapárt és az MSZP is tartott ott rendezvényt. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.