Tóbiás: Obama beszéde súlyos figyelmeztetés

Az MSZP elnöke szerint Barack Obama beszéde újabb bizonyítéka Magyarország veszélyes elszigetelődésének. „Barack Obama nyilvános szolidaritása a magyar társadalommal súlyos figyelmeztetés az Orbán-rezsimnek. A civil szervezetek a demokrácia őrzői, nem az ellenségei" – nyilatkozta a Népszabadságnak Tóbiás József.
Az MSZP elnöke szerint az Egyesült Államok elnökének beszéde újabb bizonyíték arra, hogy Magyarország veszélyesen elszigetelődik. „Amikor a kormány a hatalmat használja párbeszéd helyett, hogy elnyomja a civileket, akkor a szavak ereje felbecsülhetetlen. A szavakban rejlő igazság pedig az, hogy nagy baj van ebben az országban: kiszolgáltatottság, igazságtalanság és elnyomás" – mondta Tóbiás József.

Barack Obama a Clinton Globális Kezdeményezés elnevezésű szervezet New York-i éves tanácskozásán Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette Oroszország, Kína, Venezuela és Azerbajdzsán társaságában, amikor azt mondta: Magyarországtól Egyiptomig nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, amelynek vezetését éppen szerdán vette át Szijjártó Péter, közleményben azt írta: Magyarország és az Egyesült Államok szövetségesek, ugyanakkor az Obama által elmondottaknak, a magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek „nincsen ténybeli alapja".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.